Privacy en Cookiebeleid

1. Over het privacybeleid en cookiebeleid

1.1. Waarom moet ik dit privacybeleid en cookiebeleid lezen?

Reishuys.be vindt het belangrijk dat u op iedere plaats en elk ogenblik haar diensten kan gebruiken om de onze website te bekijken, te lezen of te beleven. Reishuys.be vindt daarbij de bescherming van uw privacy en persoonlijke gegevens belangrijk.

Daarom willen we u via dit privacybeleid aan de hand van een aantal vragen zo transparant mogelijk uitleggen welke persoonlijke gegevens we van u verzamelen, waarom we deze willen verzamelen, hoe we deze willen gebruiken, en hoe we hiermee willen omgaan. We hebben geprobeerd dit beleid zo eenvoudig mogelijk te houden en raden u aan de tijd te nemen om dit grondig door te nemen.

1.2. Waarop is dit privacybeleid en cookiebeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op onze website – https://www.reishuys.be, geregistreerd bij DNS Belgium.

1.3. Wie is verantwoordelijk voor dit privacybeleid en cookiebeleid?

Boekinghuys BVBA, met maatschappelijke zetel te Oude Liersebaan 80, 2220 Heist-op-den-Berg. In deze voorwaarden wordt naar “Reishuys.be” ook verwezen met “wij”. Voor alle vragen en/of opmerkingen kunt u terecht op het hierboven vermelde adres.

1.4. Kunnen de voorwaarden veranderen?

Reishuys.be kan het privacy- of cookiebeleid op elk moment veranderen, bijvoorbeeld in het kader van veranderingen aan haar diensten of de geldende wetgeving. Wij adviseren u dan ook steeds om de meest recente versie op onze website te raadplegen.

2. Persoonlijke gegevens die we verzamelen

2.1. Waarom verzamelt Reishuys.be uw persoonlijke gegevens?

Reishuys.be verzamelt geen persoonlijke gegevens.

Wij werken als onafhankelijk tussenpersoon, via het affiliatepartnerprogramma van Booking.com. U maakt een reservatie via onze hotel aanbieder (booking.com) en niet rechtstreeks bij reishuys.be. Booking.com is verantwoordelijk voor de registratie van persoonlijke gegevens. Wij raden u dan ook aan om booking.com privacy policy te lezen. klik hier.

Alle persoonsgegevens worden verhandeld door onze provider, booking.com. Elke reservatie wordt via een beveiligde server (secure server) gemaakt.

2.2. Bewerkersovereenkomst met Google

Wij maken gebruik van Google Analytics-cookies. Reishuys.be analyseert de website logs om voortdurend de waarde van de website te kunnen verbeteren. Onze website logs zijn niet persoonlijk identificeerbaar, en we maken geen poging om hen te koppelen aan de individuen die daadwerkelijk de site bekijken.

Deze data is geanonimiseerd en wordt gebruikt om uw ervaring te verbeteren. Tevens wordt het cookie gebruikt om anoniem bezoekersgedrag te testen, analyseren en resultaten op het Google netwerk bij te houden. Gegevens van Google Analytics cookies worden beveiligd (versleuteld) verstuurd.

Volgens artikel 14 van de Wet bescherming persoonsgegevens zijn we genoodzaakt als verantwoordelijke een bewerkersovereenkomst af te sluiten met Google. Kort gezegd staat hierin dat Google bij de verwerking van persoonsgegevens alleen een bewerker is.

Reishuys.be deelt geen gegevens via Google Analytics met Google, en maakt geen gebruik van de opties:

  • Uitsluitend bij andere Google-producten;
  • Anoniem met Google en anderen;
  • Technische ondersteuning;
  • Accountspecialisten (van Google).

Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, Reishuys.be maakt gebruik van het verbergen of anonimiseren van IP-adressen om dit te voorkomen.

2.3 Websites van derden

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

3. Over cookies

3.1. Wat zijn cookies precies?

Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden die op uw computer of uw mobiel apparaat worden geïnstalleerd als u een website bezoekt of gebruik maakt van een (mobiele) applicatie. Het cookie-bestand bevat een unieke code die toelaat om uw browser te herkennen gedurende het bezoek aan de website of bij latere, herhaalde bezoeken. Cookies kunnen geplaatst worden door de server van de website of applicatie die u bezoekt, maar ook door servers van derde partijen die al dan niet met deze website of applicatie samenwerken.

Cookies maken de interactie tussen de bezoeker en de website of applicatie over het algemeen gemakkelijker en sneller en helpen de bezoeker om te navigeren tussen de verschillende onderdelen van een website of applicatie. Cookies kunnen ook gebruikt worden om de inhoud van een website of applicatie relevanter te maken voor de bezoeker door het aan te passen aan zijn persoonlijke smaak en behoeften.

3.2. Welke cookies worden op reishuys.be gebruikt?

De cookies die op de reishuys.be diensten worden gebruikt kunnen verdeeld worden volgens verschillende criteria.

Volgens duur van opslag

Tijdelijke cookies

Tijdelijke cookies worden alleen tijdelijk opgeslagen in uw browser of applicatie. Zodra u uw browser of de applicatie sluit en verlaat worden die cookies gewist.

Permanente cookies

Permanente cookies blijven op uw computer of mobiel apparaat staan, ook als u de browser of de applicatie sluit. Permanente cookies maken het mogelijk u te herkennen tijdens latere bezoeken van de website of applicatie. Permanente cookies blijven op uw apparaat staan totdat hun einddatum bereikt is, totdat er een nieuwe cookie geïnstalleerd wordt, of totdat u ze verwijdert in uw instellingen van uw browser, applicatie of mobiel apparaat.

Volgens orgine

Derdepartijcookies

Derdepartijcookies zijn cookies die beheerd en geplaatst worden door een derde partij. Dat gebeurt tijdens uw bezoek van de website. Derdepartijcookies zorgen er dus voor dat bepaalde gegevens door uw bezoek aan derden verzonden wordt. Derdepartijcookies kunnen ook gebruikt worden voor boodschappen van adverteerders, waardoor u aangepaste advertenties te zien kunt krijgen. In dat laatste geval gaat het om advertentiecookies.

Waarvoor dienen de cookies?

Noodzakelijke functionele cookies

Noodzakelijke functionele cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn opdat u de reishuys.be diensten op een goede manier kunt gebruiken. Deze cookies worden onder meer gebruikt om: de informatie te onthouden die u aanduidt op de verschillende pagina’s, zodat u niet steeds al uw gegevens of voorkeuren opnieuw hoeft in te vullen of aan te duiden; het uitlezen van uw browserinstellingen om onze website optimaal op uw beeldscherm te kunnen weergeven; het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft. Als u die cookies weigert, zullen bepaalde (onderdelen) van de website niet of niet optimaal werken.

Performantie-Analyse cookies

Reishuys.be gebruikt analysecookies om algemene informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers haar online diensten gebruikt. Van de informatie die zo verzameld wordt, kunnen statistische analyses gemaakt worden. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak haar webpagina’s bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enz. Hierdoor is reishuys.be in staat structuur, navigatie en inhoud van de online diensten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en in het algemeen te verbeteren.

3.3. Hoe kan u het gebruik van cookies op de reishuys.be diensten weigeren of beheren?

Via uw browserinstellingen kun u de installatie van cookies weigeren of beheren. U kan ook op elk moment de al geïnstalleerde cookies van uw computer of mobiel apparaat verwijderen.

Op de volgende website vind je voor de meest gebruikte browsers de werkwijze om cookies te weigeren: https://www.aboutcookies.org/.

Voor meer informatie per type browser zie ook volgende links: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome, Safari.

4. Klachten

Inzake de verwerking van de persoonsgegevens door ons kantoor kan U een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit:

Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

5. Wijzigingen

Deze privacyverklaring en cookieverklaring kan van tijd tot tijd worden aangepast in functie van gewijzigde regelgeving. Wij adviseren u dan ook steeds om de meest recente versie op onze website te raadplegen. Dit privacy en cookie statement werd voor het laatst bijgewerkt op 23 mei 2018, versie 2.0.

Contact

Deze website wordt beheerd door Boekinghuys BVBA, met maatschappelijke zetel te Oude Liersebaan 80, 2220 Heist-op-den-Berg met ondernemingsnummer 0627.736.092. Voor alle vragen en opmerkingen in verband met de website reishuys.be en in verband met deze kennisgeving kan u terecht op bovenstaand adres via ons volgend e-mailadres: info@reishuys.be.