Goedkope hotels en B&B in Venetië centrum, Lido eiland of vasteland (Mestre)


Venetië, de stad gelegen in het water en gebouwd op 120 eilandjes, en met zijn meer dan 100 kanaaltjes bevaren door gondels. Deze stad behoort tot de meest fascinerende steden in de wereld.

Je kan er rustig slenteren en verdwalen door de smalle steegjes, wegdromen tijdens een romantisch gondeltochtje, of op zoek gaan naar een leuk souvenir zoals een origineel carnavalsmasker. Het schitterende verleden van de stad kan je ondermeer ontdekken in het Dogenpaleis. Er is keuze in overvloed.

Het is een zeer populaire stad wat met zich meebrengt dat de accommodaties in Venetië algemeen aan de prijzige kant zijn. Vele hotels zijn ook vlug volgeboekt. Op tijd reserveren is een aanrader, en vroeg boeken is ook meestal voordeliger. Afhankelijk van het seizoen kan je toch zeer interessante deals verkrijgen bij vele hotels and b&b’s. Goedkoper zijn meestal de kleinere hotels.

Hotelkamers in het historische stadscentrum zijn er in overvloed. Populair is de omgeving van het immense San Marcoplein (Piazza San Marco).

Goedkope overnachting in het Centrum van Venetië

Bent u op zoek naar een goedkoop hotel of verblijf ?

Voordeliger is het om te logeren in Mestre, gelegen op het vasteland buiten het centrum. Het oude centrum van Venetië is vandaar gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Een alternatief is een verblijf op het Lido eiland. Logies zijn hier meestal een stuk goedkoper dan in Venetië centrum. Het vraagt echter wel wat reistijd. Hier bevind zich ook het strand en het is de thuisbasis van het wereldberoemde filmfestival, het oudste ter wereld.

Voor reizigers met een beperkt budget is een overnachting in een jeugdherberg of hostel een goede optie. Het is één van de goedkoopste overnachtingsmogelijkheden.

Als je goedkoop wil overnachten in Venetië is het aan te raden de stad te bezoeken buiten de drukke periodes zoals tijdens het carnaval, filmfestival, Biennale en Kerstdagen. Het is goed om weten dat tijdens de zomermaanden juli en augustus vele hotels deze periode niet rekenen tot het hoogseizoen. Temperaturen bereiken dan meer dan 30 graden. Kamerprijzen kunnen goedkoper zijn.

Het voordeligste en goedkoopste zijn hotels, appartementen en bed & breakfast in de maanden januari, februari, november en begin december.

Speciale Promoties

Booking.com

HOTELS IN VENETIË

Enkele tips voor het vinden van goedkope logies

Reserveer Tijdig -- accommodaties tijdig reserveren is bijna altijd voordeliger

In Mestre of Treviso -- buiten het centrum van Venetië logeren is goekoper. Hotels in Mestre en Treviso zijn budget vriendelijk

Lido Eiland -- logeren op Lido eiland

Hostels -- een verblijf in een hostel is een goedkope oplossing. Wel tijdig reserveren.

Appartementen -- goed alternatief voor een hotel, zeker als je voor een langere periode in de stad verblijft of met een groep vrienden bent.

Buiten het Seizoen -- prijzen voor hotelkamers in de maanden januari, februari (niet tijdens carnaval), november en begin december zijn lager

Niet tijdens drukke periodes -- vermijd Venetië gedurende het filmfestival, carnaval, Biennale en de Kerstdagen

Dagelijkse verbindingen

Dagelijks zijn er goede verbindingen tussen België en Nederland met Marco Polo, de luchthaven van Venetië. Sommige budget vliegtuig maatschappijen vliegen op Treviso, gelegen op 40 km van het centrum.

Venetië is autovrij. Parkeren is mogelijk aan Piazzale di Roma of net buiten de stad op het vasteland, vanwaar je verder kan gaan met de trein. Het trein station, Santa Lucia, is gelegen in het westen van de stad. Een lijnboot of watertaxi brengt je tot aan je hotel. Mestre, gelegen op het vasteland heeft zijn eigen trein station.