Goedkope hotels of b&b in het centrum van Rome Italië


Prijzen voor hotels in Rome zijn wat aan de duurdere kant, zeker in het hoogseizoen (in de lente en zomer). In het topseizoen kunnen de kamerprijzen dubbel zoveel zijn als in de winter.

Ondanks dat zijn er toch in het centrum van de stad steeds budget vriendelijke logementen te vinden; kleinere familiehotels of pensions, goedkopere 1 en 2 sterren hotels, en budget hostels. Zelfs 3 en 4 sterren hotels bieden regelmatig goedkope deals aan, neem zeker een kijkje. Prijzen en deals kunnen dagelijks variëren.

Een alternatief is een verblijf in een bed en breakfast of charmehotelletje. Het huren van een appartement kan de moeite zijn indien je wat langer blijft, of als je met een groep of familie bent.

Goedkope overnachting - Termini

Goedkope hotels kan je vinden in verschillende delen van de stad. De meeste goedkope hotels kan je vinden in de buurt van het Termini trein station. Het is wel niet de meest aantrekkelijke buurt van Rome, maar als je een goedkoop alternatief moest zoeken, dan vind je zeker iets naar je zin.

Termini is het centrale transport knooppunt van Rome centrum. Vele reizigers die het openbaar vervoer gebruiken arriveren in Termini, het eindstation van vele lange afstandstreinen. Tevens het eindpunt van treinen komende van luchthavens Ciampino en Fuimicino vliegveld.

Verblijven in een hotel net buiten het centrum is een goedkoop alternatief. Een aanrader is wel een hotel te kiezen dichtbij of in de buurt van een metro station of lokaal trein station. Een bus naar het centrum van Rome is trager, en je bent vlug al een tijdje onderweg.

Speciale Promoties

Booking.com

Het Centrum van Rome

Het centrum van Rome, gelegen ten zuiden van de Tiber rivier, is compact. Vele attracties zijn gemakkelijk te voet te bereiken. Al wandelend de stad bezoeken is dan ook de beste optie.

Ten zuiden van de Tiber rivier heb je de Trevi fontein, Pantheon en de Spaanse Trappen. Ten noorden, een 10 a 15 minuutjes wandelen van het oude centrum vind je het Vaticaan met het beroemde Sint Pietersplein ( Piazza San Pietro), het Vaticaan museum en de Sixtijnse kapel. In de omgeving van het Vaticaan zijn verschillende rustige hotels en bed and breakfast te vinden, een aanrader als je s'morgens vroeg in de musea van het Vaticaan wil zijn.

Schitterende monumenten, met gezellige pleintjes en fonteinen, behoren tot de populaire attracties. Het Forum Romanum, het Colosseum, en het Pantheon zijn enkel belangrijkheden die je moet gezien hebben in Rome.

Een hotel in het centrum van de stad is geen absolute must maar je beleefd wel alles veel intenser. De keuze aan U, voor een hotel met of zonder zwembad te kiezen. Families vinden ook zeker iets naar hun zin.

Het echte authentieke Rome ontdek je in Trastevere. De laatste jaren heeft Trastevere enorm aan populariteit gewonnen. Gezelligheid ten troef, met vele leuke hotelletjes.

HOTELS IN ROME

Enkele tips voor het vinden van goedkope logies

Reserveer Tijdig -- tijdig reserveren is bijna altijd interessanter

Goedkoop Overnachten -- in de buurt van het Termini trein station kan je zeer budget vriendelijke hotels vinden.

Hotels buiten het centrum -- Logeer net buiten het centrum van de stad voor het vinden van zeer voordelige hotelkamers. Vele hotels hebben een gratis shuttle service naar het dichtstbijzijnde metrostation.

Hostels -- een verblijf in een hostel is een goedkope oplossing.

Bed and Breakfast en Charmehotels -- prijzen in bed en breakfasts en kleine charme hotelletjes kunnen lager zijn.

Appartementen -- goed alternatief voor een hotel, zeker als je voor een langere periode in Rome verblijft.

Laagseizoen -- hotelkamers in het laagseizoen zijn voordeliger. Hoogseizoen loopt vanaf de lente tot de zomer, en tijdens de Kerst periode.

Populair

Rome, een topbestemming voor een citytrip

Dankzij de veelzijdigheid van de stad en zijn mooie historie, is Rome één van de meest populaire bestemmingen voor een citytrip of uitstap. Bent u op zoek naar een goedkoop hotel of verblijfplaats voor uw vakantie, dan kan je hier zeker je gading vinden.

De meeste hotel overnachtingen zijn te vinden in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden zoals het Colloseum, het Vaticaan, de Spaanse Trappen en de Trevi fontein, en op wandelafstand van openbaar vervoer.

De belangrijkste luchthaven van de stad is Fiumicino FCO.