Goedkope hotels en hostels in het centrum van Londen


Er is een heel uiteenlopend aanbod aan hotels in Londen Engeland. Van goedkope hostels en kleine hotels, gezellige bed en breakfast tot grote luxueuze 5 sterren accommodaties.

In het centrum van Londen is er een grote concentratie van logementen, met name in Westminster, in de West End, nabij Regent en Oxford Street en in buurt van St Pancras trein station is er een overvloed aan overnachtingsmogelijkheden. Ook in de andere delen van de stad moet je nooit ver zoeken achter een accommodatie. Met de metro ben je snel op de gewenste plaats.

Ga je voor een langere tijd naar Londen of met meerdere personen, dan kan het huren van een appartement of studio een zeer voordelige optie zijn. Huren kan zelfs voor een periode van een weekend of midweek. Het aanbod van appartementen in de Britse hoofdstad is zeer uitgebreid, vele zijn van goede kwaliteit en uitgerust met een aparte keuken en één of twee slaapkamers. Het voordeel is dat je een keuken kunt gebruiken, je bespaart dus op restaurant kosten.

Eén van de meest populaire gedeeltes in Londen voor accommodaties is het district Westminster, gelegen in het centrum van de stad. Logeren doe je hier vlakbij de beroemde Big Ben, Westminster Abbey en Buckingham Palace (het verblijf van de koningin). Overnachten in dit deel van Londen is niet goedkoop. Budget bewuste reizigers kiezen beter voor een logie aan de rand van het centrum vanwaar je snel met de metro pendelt tot in het hart van Londen.

Goedkope overnachting in het Centrum van Londen

Het goedkoopste zijn hostels en jeugdherbergen, maar vele hebben een gedeelde badkamer op de gang. Het is dan ook meer geschikt voor de jongere reiziger.

Voordelige slaapgelegenheden vind je ook in de vele budget hotels die de stad rijk is of in één van de kleine gezellige familiehotels of bed en breakfast.

In elk deel van Londen vind je wel interessante aanbiedingen. Kijken en vergelijken is de boodschap.

Speciale Promoties

Booking.com

Een wereldstad voor alle leeftijden

Deze wereldstad heeft voor iedereen, en voor alle leeftijden wat te bieden. Breng een bezoekje aan één van de bekende musea zoals het British Museum, National Gallery of National History Museum. Neem een ritje op de London Eye, of zie de wissel van de wacht aan Buckingham Palace.

Aanschouw verder de kroonjuwelen in de Tower of London, nabij is de iconische London Bridge. Sluit je dag, of dagje shoppen af met een musical voorstelling in de West End.

HOTELS IN LONDEN

Enkele tips voor het vinden van goedkope logies

Reserveer Tijdig -- accommodaties tijdig reserveren is bijna altijd voordeliger

Goedkoop Overnachten -- in de districten Kings Cross, St Pancras & Euston, Paddington, Kensington en Bayswater kan je zeer budget vriendelijke hotels vinden.

Budget Hotelketens -- De stad telt ook vele budget hotelketens zoals Travelodge, Holiday Inn Express, Ibis, Premier Inn en Tune Hotels.

Hostels -- een verblijf in een hostel is een goedkope oplossing. Wel tijdig reserveren.

Appartementen -- goed alternatief voor een hotel, zeker als je voor een langere periode in Londen verblijft of met een groep vrienden bent.

Bed en Breakfast Hotels -- zijn één van de meest voordelige accommodaties in Londen. Deze kleine hotelletjes zijn typische Victoriaanse huizen met enkele verdiepingen, zonder lift en vele faciliteiten.

Vlot te bereiken

Londen is vlot te bereiken met de Eurostar trein vanuit Brussel Zuid. Eindstation is St Pancras International Station in het hartje van Londen. Alternatief is de auto tot Calais, daar kan je kiezen tussen de Eurotunnel of ferry tot in Dover.

Met het vliegtuig land je best in London Heathrow, Stansted of City. De hotels en het centrum van de stad zijn van daaruit gemakkelijk te bereiken met de metro of Express trein. Er zijn verschillende verbindingen per dag van en naar Brussel Nationaal en Schiphol Vliegveld nabij Amsterdam.

Het openbaar vervoer in Londen is van goede kwaliteit. Het uitstekende metronet (tube of underground) telt tientallen stations en haltes. Neem best een hotel nabij een metrostation zodat alle attracties en bezienswaardigheden in een mum van tijd te bereiken zijn.

Verplaatsingen met de bus zijn minder efficiënt wegens het altijd drukke verkeer. Een echte belevenis is het wel om een ritje te maken op één van de rode dubbeldekbussen. De bekende zwarte taxi’s zijn er in overvloed, maar ze zijn duurder.