Goedkope hotels in het centrum van Boedapest


In Boedapest zijn vele uitstekende en comfortabele hotels te vinden in verschillende prijsklasse. Zowel in de stadsdelen Boeda en Pest vind je goed betaalbare accommodaties. Prijzen voor een hotel in Boeda zijn duurder.

Wilt u goedkoop overnachten, dan kan een verblijf in een hostel een budget vriendelijke oplossing zijn. Maar het hoeft niet speciaal een hostel te zijn.

Verschillende goede prijskwaliteits 3 sterren en meer luxueuze 4 sterren hotels bieden zeer interessante deals aan waardoor overnachten in Boedapest in één van de hotels niet duur hoeft te zijn.

Goedkope overnachtingen in het Centrum van Boedapest

Goedkoper zijn logies rondom het centrum van de Hongaarse hoofdstad.

Vele budget vriendelijke hotels zijn gelegen in de buurt van Keleti trein station, het grootste en belangrijkste trein station van de stad. De meeste internationale treinen arriveren hier.

Met de metro en tram is het centrum goed te bereiken. Reist u met de trein naar Boedapest, dan kunnen deze logementen een goede optie zijn. De stad is te bereiken vanuit Brussel met de trein in minder dan 15 uur.

Er is trouwens ook een ruim aanbod aan gezellige guesthouses, zowel in het centrum van de stad, als in de rand van Boedapest.

Wenst u een langere periode verblijven in Boedapest ? Vergelijk dan zeker eens de verschillende appartementen en studio’s. Deze logementen hebben een aparte keuken, de grotere hebben één of meerdere slaapkamers en badkamers. Ze zijn ideaal voor een groep vrienden of families, maar ook voor koppels.

De thermale baden die de stad rijk is, zijn goed te bereiken vanuit elke accommodatie. Nabij kan je proeven van plaatselijke schotels zoals goulash en vissoep, en nippen van een heerlijk glaasje Hongaarse wijn.

Speciale Promoties

Booking.com

Bloeiende stad aan de Donau Rivier in Hongarije

Boedapest is een bloeiende stad gelegen op de oevers van de Donau rivier, en bestaat uit de stadsdelen Boeda en Pest.

Boeda, op de rechteroever (westoever), is heuvelachtig, groener en is het deel waar je oude historische monumenten en bouwwerken kan bewonderen zoals de Burcht van Boeda.

De Burcht is het oude koningklijke paleis met een historisch museum. Vanop de top heb je een spectaculair uitzicht op de omliggende omgeving.

Pest is vlakker en moderner, en het deel van de stad met de meeste winkels, bars, restaurants en overnachtingsmogelijkheden.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn het beroemde Heldenplein, met zijn standbeelden van Hongaarse koningen en hertogen, de indrukwekkende Kettingbrug, en Parlementsgebouw.

De stad is bekend om zijn talrijke badhuizen en vele warmwaterbronnen. Ga zeker eens baden in één van de traditionele kuurcentra.

HOTELS IN BOEDAPEST

Enkele tips voor het vinden van goedkope logies

Reserveer Tijdig -- accommodaties tijdig reserveren is bijna altijd voordeliger

Goedkoop Overnachten -- rondom het centrum vind je verschillende goed betaalbare overnachtingsmogelijkheden. Reis je met de trein, dan kan logeren in de buurt van Keleti trein station een goedkope oplossing zijn

Budget Guesthouses -- Boedapest telt ook vele budget gastenverblijven, gelegen zowel in het centrum als elders in de stad.

Hostels -- een verblijf in een hostel is een goedkope oplossing. Wel tijdig reserveren.

Appartementen -- goed alternatief voor een hotel, zeker als je voor een langere periode verblijft of met een groep vrienden bent.

Vlot te bereiken

Boedapest ligt op amper twee uur vliegen van Brussel of Amsterdam. Er is keuze tussen verschillende verbindingen per dag.

De stad zelf beschikt over een uitstekend uitgebreid openbaar vervoer. Populair en goedkoop is de tram waarmee je vlot de verschillende bezienswaardigheden en attracties kan bereiken.