Goedkope hotels, b&b of appartement in Berlijn Centrum


Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, is een echte wereldstad met voor elk wat wils. De gevarieerde cultuur en het rijke verleden van de stad heeft veel te bieden aan de massa’s toeristen.

Een bezoekje aan ondermeer de Branderburger Tor en de beroemde grijze koepel van de Rijksdag spreken voor zich. De befaamde uitgangscultuur en hippe nachtleven in Berlijn trekt vele jonge bezoekers.

Het openbaar vervoer in Berlijn is zeer efficiënt bestaande uit de S-Bahn, U-Bahn, tram en een uitgebreid busnetwerk. Vele accommodaties zijn te vinden nabij één van de vele haltes, zodat de Berlijnse attracties en bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn.

Berlijn ligt op ongeveer 600 a 700km van België en Nederland. Deze afstand is het gemakkelijkst te overbruggen met het vliegtuig, dagelijks zijn er rechtstreekse vluchten. Met de trein kan je de stad bereiken in zo’n 8 uur. Het goedkoopste is het nemen van de bus. Je kan natuurlijk ook met de auto.

Speciale Promoties

Booking.com

Accommodaties in Berlijn Duitsland

Berlijn is een ideale bestemming voor een citytrip. Populair bij toeristen zijn accommodaties in Berlijn Mitte, het oude stadsgedeelte gelegen in het voormalige Oost Berlijn (DDR). Dit gedeelte van Berlijn wordt vaak gezien als het centrum van de stad.

Hotels zijn hier iets duurder maar het voordeel is wel dat vele belangrijke en populaire attracties vlakbij zijn zoals Alexanderplatz, de Kathedraal, de Televisietoren, het Parlementsgebouw (Reichstaggebau) en de Brandenburgse Poort (Brandenburger Tor).

Vele overnachtingsmogelijkheden vind je nabij de winkelstraat Kurfürstendamm, gelegen in West-Berlijn, en de nabijgelegen zijstraten. Logeer je in een bed & breakfast, dan is de prijs voor een ontbijt inbegrepen.

Vele hotels bieden ook slaapplaatsen aan met ontbijt en wifi inbegrepen. Kijk en vergelijk de verschillende mogelijkheden.

Een appartement is een goed alternatief voor groepen en voor een langer verblijf. Appartementen en studio’s zijn trouwens ook geschikt voor koppels en te huur voor enkele dagen of een weekend.

Ze hebben als voordeel dat je een keuken kunt gebruiken, wat toch een fikse besparing is op restaurants.

Tijdens evenementen en verschillende festivals kan het zeer druk zijn in Berlijn, goed vooraf een hotel reserveren is aan te raden. In het weekend en tijdens de vakantieperiodes zijn vele hotels, b&b’s, hostels en appartmenten vlug volgeboekt.

HOTELS IN BERLIJN

Enkele tips voor het vinden van goedkope logies

Reserveer Tijdig -- accommodaties tijdig reserveren is bijna altijd voordeliger

Goedkoop Overnachten -- in de wijken Charlottenburg, Kreuzburg, Schöneberg en Friedrichshain kan je zeer budget vriendelijke hotels vinden

Hostels en Pensions -- een verblijf in een hostel of pension is een goedkope oplossing. Wel tijdig reserveren.

Appartementen -- goed alternatief voor een hotel, zeker als je voor een langere periode in Berlijn verblijft of met een groep vrienden bent

Logeren aan de rand van het stad, buiten het centrum -- overnachtingen aan de rand van de stad zijn voordeliger als logeren in het hartje van Berlijn.

Goedkope overnachting in het Centrum van Berlijn

Wilt u goedkoop logeren ? De meest budget vriendelijke accommodaties zijn hostels en pensions. Hostels zijn talrijk te vinden in vele delen van de stad, in het centrum, dichtbij stations en uitgaansbuurten.

Wil je het graag goedkoop houden, zoek dan een accommodatie buiten het Berlijn Mitte en het historische centrum. De stad is talrijk aan budget hotels en gezellige familiehotels.

Goedkoop overnachten kan je ondermeer in de wijken Charlottenburg en Friedrichshain.