Goedkope hotels in Centrum van Barcelona, Ramblas en Strand


Een grote variatie aan hotels kunt u vinden in Barcelona. Houd u eerder van een goedkope overnachting in een hostel of één sterrenhotel of denkt u eerder aan wat luxe in een chique 4 of 5 sterrenhotel.

Families met kinderen of grote groepen vinden het misschien interessanter om voor een appartement te kiezen, wat het goedkoper maakt.

Wil je graag in het centrum van Barcelona verblijven, populair is La Rambla en Barri Gotic (Gothic Quarter). Verkiest u voor een verblijf in het centrum of daarbuiten. De prijzen kunnen sterk verschillen van de ligging van uw hotel.

In de buurt van de Las Ramblas, de bekendste winkelstraat van de stad, zijn de prijzen voor een overnachting wat hoger. Toch zijn er ook verschillende goedkope hotels te vinden, zeker nabij Plaza Catalunya, een vertrekplaats voor hop-on hop-off bussen.

Wil je graag je bezoek aan de stad combineren met het strand, neem dan best een accommodatie in de buurt van Barceloneta, gekend om zijn zandstrand.

Aan de rand van de stad zijn de prijzen voor accommodaties goedkoper. Zo zijn er verschillende 4 sterren hotels goed betaalbaar, en interessant voor de prijsbewuste reiziger.

Speciale Promoties

Booking.com

Beleef bruisend Barcelona

Eén van de hoogtepunten die je zeker moet gezien hebben is La Sagrada Familia, het wereldberoemde en geniale bouwwerk van Gaudi. Een andere trekpleister is Parc Güell, gebouwd begin jaren 1900 op een landgoed op de berg Muntanya Peladade in de Barcelonese wijk La Salut.

In Parc Güell, beroemd om zijn banken in mozaiek, heb je een fantastische kijk over Barcelona en de Middellandse Zee. In het weekend kan het er best druk zijn. Dankzij de roltrappen hoef je tegenwoordig niet helemaal meer naar boven te klimmen (met een taxi of de bus is het sneller).

Vergeet niet Gaudi's voormalige woning te bezoeken. Het is tegenwoordig een museum.

De berg die Barcelona domineert is de Monjuic, waar je van op de muren een prachtig vergezicht hebt op de stad, zijn haven, zijn zeven stranden, de omringende bergen en de immer blauwe Middellandse zee. Een echte toeristische trekpleister.

Montserrat gelegen zo’n vijftig kilometer buiten Barcelona, midden in de Pyreneeën met prachtige vergezichten, diepe ravijnen, door wind en water geërodeerde bergkammen, woeste bergriviertjes, de oude abdij met de zwarte Madonna en patrones van Catalonië is zeker ook een bezoekje waard.

HOTELS IN BARCELONA

Enkele tips voor het vinden van goedkope logies

Reserveer Tijdig -- tijdig reserveren is bijna altijd voordeliger

Speciale Aanbiedingen -- gedurende heel het jaar kan je grote kortingen bekomen op een verblijf

Seizoen en Periode -- prijzen voor hotelkamers tijdens feestdagen, vakantieperiodes en tijdens speciale evenementen kunnen hoog oplopen.

Logeer buiten het centrum -- hotels aan de rand van de stad zijn goedkoper dan in het centrum

Eén van de oudste steden van Europa

Als één van de oudste steden van Europa heeft Barcelona een fascinerende geschiedenis, waarvan gelukkig heel veel gebouwen en kunstwerken bewaard zijn gebleven.

Dit geldt ook voor het stadscentrum, het historische hart, waar je bij het rondkuieren in het doolhof van smalle, kronkelende steegjes met piepkleine restaurantjes soms onverwachte ontdekkingen doet van Romeinse tempels en middeleeuwse paleizen achter scheefgezakte oude gevels.

Je krijgt er het onvervalste gevoel van een reis terug in de tijd. Ook hedendaagse gezelligheid is troef in deze stad: terrasjes doen in het moderne centrum, de Plaça de Catalunya, rondslenteren langs de bruisende Ramblas of even verpozen op de majesteuze Plaça Reial… In Barcelona hoort het er allemaal bij.